torsdag 24 mars 2011

Flytta blåbär och pimpa välkomstkrukan

Det är hög tid att anlägga trädgårdsland för sommarens odlingar, men för att göra det ska några blåbärsbuskar flyttas först. Inte så mycket till buskar just nu, eftersom vi inte har skött om de alls men det ska det bli ändring på. Hade nog inte satsat på blåbär om vi hade valt själva men nu finns de där och då gör vi ett försök.
Blåbär är ju surjordsväxter så de ska få flytta till en annan del av trädgården och planteras under ett stort barrträd (som vi inte riktigt vet vad det är). Igår var jag och lilltjejen iväg och inhandlade en 80 liters säck med rhodondenronjord och idag ska det grävas. Hoppas jag, man vet aldrig vad som händer när man är mammaledig med en sju månaders liten tjej.

Så här taniga är blåbären just nu (syns knappt alls på bilden, det var svårt att fotografera kala buskar i en vissen gräsmatta...), fyra plantor har vi.

Här är platsen de ska få flytta till, som ni ser så måste det röjas lite först.

När vi köpte jorden passade vi också på att köpa markväv och fiberduk till de kommande odlingarna. Och så härligt färgsprakande vårblommor. Tänk vad man har längtat efter det!!! Äntligen är våren faktiskt här! (Vågar man säga så eller börjar det snöa då...?)
Penséer, minipåskliljor, pärlhyacinter, tusensköna och förgätmigej. Härligt!!!
Den här vissna välkomstkrukan från i höstas/vintras ska få sig en rejäl ansiktslyftning.
Önskar alla en härlig (trädgårds)vår!

1 kommentar:

skapa och inreda sa...

Grattis till din nya blogg!
Önskar dig lycka till med den :)
Tittar snart in igen.
Annika